3 hyvää syytä valita kesäjuomaksi vihreä tee

>> 6.7.2010


Tee on oivallinen juomavalinta myös kesällä. Se sopii niin laihduttajalle, terveydestään huolehtivalle kuin nautiskelijallekin. Vihreää teetä ei koskaan tulisi juoda kiehuvan kuumana, mutta erityisesti kesällä virkistävä vaihtoehto on vihreän teen lehdistä tehty ja jääkaappiin viilenemään laitettu jäätee. Alla on kolme hyvää syytä nauttia teestä myös kesähelteillä.

1. Vihreä tee pitää nälän loitolla

Laihduttajalle vihreä tee on erinomainen valinta, sillä se vähentää nälän tunnetta. Erityisen tehokas näläntappaja on vihreän teen ja tulisessa paprikassa esiintyvän kapsaisiinin yhdistelmä. Vihreä tee auttaa painonhallinnassa muutenkin kuin vähentämällä ruokahalua, sillä teen polyfenolit tehostavat laihtumista myös vähäkalorisella dieetillä.


2. Vihreä tee suojaa osteoporoosilta

Kesällä D-vitamiinin saanti on auringonvalosta johtuen suurempaa kuin muina vuodenaikoina, mutta suurimmalla osalla suomalaisista veren D-vitamiinipitoisuudet ovat kesälläkin liian alhaiset. Luuston hyvinvointi kannattaa siis turvata myös muilla keinoilla, esimerkiksi vihreällä teellä. Vihreän teen on osoitettu suojaavan naarasrottia luiden heikkenemiseltä. Todennäköisesti syynä ovat vihreän teen sisältämät katekiinit, jotka toimivat tehokkaasti ruston suojana sekä nivelrikkoa että nivelreumaa vastaan.

3. Vihreä tee ehkäisee stressiä

Muutama kupillinen vihreää teetä on hyvä tapa rentoutua. Mikäli rotilla tehtyyn tuoreeseen tutkimukseen on uskominen, vihreä tee myös vähentää stressiä. Stressaantuneet rotat pärjäsivät muistia ja aktiivisuutta testaavissa kokeissa selvästi paremmin silloin, kun ne saivat ruokavalion mukana vihreän teen polyfenoleja.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP