Mustapippuri parantaa vihreän teen katekiinin biosaatavuutta
>> 15.1.2009
Vihreän teen polyfenoleista erityisesti epigallokatekiinigallaatilla (epigallocatechin gallate, EGCg) on useita terveysvaikutuksia. EGCg on vihreän teen tärkein katekiini. Katekiinit kuuluvat flavonoideihin, jotka kuuluvat edelleen polyfenoleihin.
Niin hyödyllinen kuin EGCg onkin, sen biosaatavuus on heikko. Biosaatavuudella tarkoitetaan ravintoaineiden imeytyvyyttä elimistössä. Hiirissä epigallokatekiinigallaatin biosaatavuus on 26,5% ja rotissa vain 1,6%. Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka hyvin vihreän teen katekiinit imeytyvät ihmisen ruuansulatuselimistössä, mutta näiden lukujen perusteella biosaatavuuden parantaminen näyttää hyödylliseltä tutkimuskohteelta.