Vihreän teen antioksidantti edistää hiustenkasvua

>> 29.12.2008


Aasiassa kärsitään tunnetusti vähemmän hiustenlähdöstä kuin muualla maailmassa. Japanissa ja Kiinassa myös juodaan vihreää teetä huomattavasti enemmän kuin länsimaissa. Tarkoittaa se siis, että vihreä tee on lääke hiustenlähtöön?

Vihreän teen vaikutusta hiustenkasvuun on toistaiseksi tutkittu vasta vähän. Uraauurtavassa tutkimuksessaan Kwon ja kumppanit testasivat vihreän teen vaikutusta viljeltyihin hiustuppinäytteisiin ja elävien ihmisten hiuksiin. He toteavat seuraavaa:

Read more...

Tee tehostaa insuliinin vaikutusta yli 15-kertaisesti

>> 26.12.2008


Insuliinin toiminnan tehostaminen on elintärkeää niille, jotka sairastavat diabetesta, mutta insuliinijärjestelmän kunnossa pitäminen on hyödyllistä jokaiselle terveydestään kiinnostuneelle ihmiselle.

Insuliini on hormoni, jota haima tuottaa silloin, kun veren gluukosimäärä kasvaa (esimerkiksi hiilihydraattien syömisen seurauksena). Sen tarkoituksena on pitää veren glukoosi normaaleissa rajoissa. Insuliinin tehtävä on ilmoittaa elimistön soluille, että niiden tulee ottaa verestä glukoosia tasapainon säilyttämiseksi.

Read more...

Vihreä tee ja musta tee estävät hampaiden reikiintymistä

>> 18.12.2008


Sekä vihreä tee että musta tee näyttävät olevan hyödyllisiä suun terveyden kannalta.

Hamilton-Millerin tekemän tutkimuksen mukaan teessä olevilla ainesosilla, erityisesti katekiineilla, saattaa olla reikiintymistä ehkäiseviä vaikutuksia. Tutkimuksessa todetaan, että vihreä ja musta tee tuhoavat Streptococcus mutans -bakteereja. Nämä suussa esiintyvät bakteerit ovat merkittävä tekijä hampaiden reikiintymisessä.

Tee myös estää bakteerien kiinnittymistä hampaiden pintaan sekä vähentää glukoosimolekyylien syntymistä ja amylaasia, joka pilkkoo tärkkelystä sokeriksi.

Read more...

Vihreä tee vähentää glykaation lopputuotteiden muodostumista

>> 17.12.2008


Glykaation lopputuotteilla (engl. Advanced Glycation End products, AGEs) tarkoitetaan biokemiallisia aineita, joita syntyy sokereiden reagoidessa proteiinien kanssa.

Glykaatiota eli sokeroitumista tapahtuu sekä ruoan valmistamisen aikana että elimistön sisällä. Ensimmäistä ilmiötä kutsutaan eksogeeniseksi ja jälkimmäistä endogeeniseksi glykaatioksi. Eksogeenisen glykaation tapauksessa lämpötilalla ja kypsentämisen kestolla on olennainen merkitys: esimerkiksi ruskistaminen paistinpannulla synnyttää keittämistä enemmän glykaatiotuotteita ns. Maillard-reaktion kautta.

Read more...

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP